Ekranların ve müzik dünyasının sevilen isimlerinden Şevval Sam'ın yaşamı ve beslenme alışkanlıkları merak ediliyor. Kullanıcılar, arama motorlarında Şevval Sam'ın hayatı ve kariyeri hakkında ayrıntıları araştırıyor. Bu aramalar arasında "Şevval Sam kimdir?" ve "Şevval Sam nasıl beslenir?" gibi sorular da yer alıyor. İşte detaylar...

Sevval Sam Nasil Beslenir1 (2)

Hakan Kurtaş Kimin Oğlu? Hakan Kurtaş Kimin Oğlu?

Şevval Sam Kimdir?

11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul'da doğan Şevval Sam, Türk oyuncu ve müzisyendir. Ünlü sanatçı Leman Sam'ın kızıdır. İlk ve ortaokul eğitimini Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, lise eğitimini İstanbul Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi'nin restorasyon bölümünde almıştır. Üniversite eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde grafik bölümünde devam etmiş ve mezun olmuştur.

Sevval Sam Nasil Beslenir1 (5)

Şevval Sam, sanat kariyerinde başarılı bir yol izlemiş, çeşitli sinema filmi ve dizilerde rol almıştır. 1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın "Sarı Fırtına" lakaplı efsane futbolcusu Metin Tekin ile evli kalmış ve bu evlilikten Tarık Emir adında bir oğlu olmuştur.

Sanat kariyerinin yanı sıra, Şevval Sam özel hayatında da tanınan ve sevilen bir isimdir. Annesi Leman Sam gibi sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir ve başarılı oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

Sevval Sam Nasil Beslenir1 (1)

Şevval Sam Nasıl Besleniyor?

Şevval Sam, yaptığı açıklamalarda güzellik sırlarından bahsetmiş ve bu sırların 22 yıldır et ve tavuk tüketmemekle ilgili olduğunu belirtmiştir. Sam, birçok yiyeceği tüketemediğini ve immünoterapi tedavisi gördüğünü ifade etmiştir. Bu tedavi sayesinde kendisini daha sağlıklı hissettiğini söylemiştir. Şevval Sam, "İmmünoterapi tedavisi alıyorum. Alerji testi yapıldı ve birçok yiyeceği tüketmem yasaklandı. Süt ve süt ürünleri, et ve tavuk yemiyorum. Gluten alerjim olduğu için ekmek de tüketmiyorum. Nadir de olsa bazı balıkları yiyebiliyorum. Genellikle sebze ve bakliyat ağırlıklı besleniyorum. Kaju peyniri yapıyorum ve vitaminlerimi de alıyorum. Bu şekilde kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum," demiştir.

Sevval Sam Nasil Beslenir1 (4)

Yapılan araştırmalar sonuncunda İmmünoterapi, alerjiye neden olan etkenleri ortadan kaldırmayı amaçlar ve hastalığın doğal seyrini değiştirmeyi hedefler. Bu tedavi yöntemi, belirli alerjenleri hastaya belirli aralıklarla vererek, vücudun bu alerjene karşı bağışıklık tepkisini uyandırmayı ve sonunda hastanın bu alerjene karşı immünotolerans geliştirmesini sağlamayı amaçlar. İmmünotolerans, alerjene maruz kalma durumunda ortaya çıkan semptomların azalması veya tamamen ortadan kalkması anlamına gelir. Bu tür bir hastalık modifikasyonu, yalnızca alerji immünoterapisi ile gerçekleştirilebilir. bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL