2 ay önce Dünya

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz’da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya'da yeniden miting yapacağını duyurdu.

2 ay önce Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve paydaşlarının, 2030 yılına kadar hepatitin ortadan kaldırılması hedefine doğru ilerlemek için büyük çaba sarf edildiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Viral hepatit, dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkilemekte ve her yıl 1 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır. Türkiye’de ise 3 milyondan fazla kişide hepatit B, 300 bin kişide hepatit C mevcuttur” dedi.

2 ay önce Karaman Haberleri

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu yıl sıcak hava iklim koşulları nedeniyle tüm ürünlerde olduğu gibi ekşikara üzümleri de normalden yaklaşık 15 gün erken olgunlaşıyor.” dedi.

2 ay önce Vefat Edenler

Edinilen bilgilere göre aslen Karamanlı olup Validesultan Mahallesi'nde ikamet etmekte olan Zülfikar Ercan (60) vefat etmiştir.

2 ay önce Vefat Edenler

Edinilen bilgilere göre aslen Karapınar olup Hamidiye Mahallesi'nde ikamet etmekte olan Dursun Danış (94) vefat etmiştir.

2 ay önce Gündem

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılacak Genel Kurulu için çalışmalarını yürüten Recep Konuk, dün Ürünlü, Üçhüyük, Türkmenkarahüyük, Türkmencamili mahallerinde kooperatif ortakları ve çiftçiler ile hasbihal etti.

2 ay önce Gündem

Avukat Songül Demir Avcı, çıkan anız yangınlarında kişilerde ya da mallarında meydana gelecek zararlar için başvuru yapılabileceğini söyleyerek, “Yangın kişi tarafından çıkarılmışsa tazminat, doğal yollarla çıktıysa ilgili kurumdan zarar karşılığı talep edilebilir” dedi.

2 ay önce Asayiş

Bursa'da bir akaryakıt istasyonunda çalışan 3 çocuk babası pompacı, müşteriye yakıt doldururken yere çöp atılması üzerine uyarıda bulundu. "Yere niye çöp atıyorsun?" sorusuna sinirlenen müşteri, yanındaki yakınlarıyla birlikte çalışanı dakikalarca darp etti. Olay, güvenlik kamerasına yansırken, kavga sırasında cebindeki 8 bin TL'si de çalınan mağdur adam, "Ölmediğimize şükür ediyoruz. Yetkililere güveniyorum” dedi.

2 ay önce Asayiş

Konya’nın Kulu ilçesinde otomobilin direğe çarpması sonucu sürücü yaralandı.

2 ay önce Ekonomi

İnternette arama motorlarında birçok kişi tarafından Fazla Prim Ödemeleri Nasıl Geri Alınır? aramaları yapılıyor.