Uzun yıllardır Karaman'dan uzaktayım . Ve bu uzun sürede de hiç yazılarımla sizlerle birlikte olamadım.

Ama bu yazımla Karaman'a olan borcumun en azından önemli bir bölümünü ödemek ve düşüncelerimi Karaman kamuoyu ile paylaşmak istedim. Karamanımız maalesef son 20-30 yılda otantik, kadim, sakin özelliklerinden hızla uzaklaştı ve daha da uzaklaşmaya devam ediyor. Uyuşturucu tüccarları, fuhuş çeteleri ve mafya özentisi çeteler; bu güzel saf, temiz, tarihin köklerinden gelen kentimizde cirit atıyorlar. Her yer, okul önleri maalesef bazı; uyuşturucu ve fuhuş şebekelerinin cirit attığı ve mafya özentilerinin sürekli adam öldürdüğü, işyeri ve ev bastıkları yer haline geldi.

Burada bizim neslimizin , dönemin çoğunu şahsen tanıdığım saygın insanlarını göreve davet ediyorum. Gelin bir oluşum etrafında bir araya gelelim. Ana gündemimiz ve görevimiz ; Karamanımızın eski günlerine dönmesi, hızla uçuruma doğru gidişin önlenmesi, gençlerimizin, halkımızın huzur ve mutluluk içinde yaşaması olmalı. Bunun içinde oluşturulacak bu yerel halk dayanışması ile devlet güçlerimizin koordineli çalışmasına eşlik etmemiz gerekiyor. Benim önerim bu konuda (KC - KENT) kısa adı ile KARAMAN CUMHURİYETCİ KENT DAYANIŞMA KURULU olacaktır. Bu kurulda oluşumda ılımlı, vatansever, demokrat olduklarına yürekten inandığım abilerimin arkadaşlarımızın da şahsen yer almasını isterim. Lütfen beni mazur görsünler. Gelin Karamanımıza kalan şu kısa ömrümüzde son görevlerimizi; birleşerek, güçlenerek yapalım. Bizim nesil artık, birer birer sonsuz dünyaya göçüp gidiyor. Pek çok arkadaşlarımız maalesef bugün yok. Son söz olarak derim ki; Haydi KARAMAN, için ellerimizi, gövdelerimizi tüm gücümüzü ortaya koyalım. Birleşelim, büyük bir güç olalım.

İşte nacizane önerim...

KARAMAN CUMHURİYETCİ KENT DAYANIŞMA KURULU (KC – KENT)

Şeref Gerçek, Abdullah Uysal, Remzi Tartan, Mustafa Köpüklü, Mustafa Şişik, Hasan Hüseyin Şanlıtürk, Mehmet Oltan, Muzaffer Karaoğlu, Şahin Yıldız, Ulvi Emre, İlhan Orduoğlu, Mustafa Diler, Osman Nuri Koçak, Muzaffer Kara, Turgut Özşimşir, Ali Pınarbaşı, Ramazan Delice, Seyit Osman Sevimli, Rıza Duru, Celal Arslan... İsimler doğaçlama ve serbestçe sıralanmıştır .

Bu önerim değerlendirilip ve her yönüyle düzenlenip olgunlaştırılabilinir. Karamanımıza yaşlarımız ve dönemimiz itibariyle kalan son yaşamımızda birleşerek ve ortak akıl oluşturarak son görevlerimizi yapmanın huzuru ile bu yalan dünyadan sıralarımız geldiğinde hoş sada bırakarak gidelim derim.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını da kutluyor ; Milletimizin kurtuluşunun öncüsü, asil komutan, büyük önder Atatürk'ümüzü ve silah arkadaşlarını da saygı ve rahmetle anıyorum.

"SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR."

Saygılarımla.

Vehbi Çolak - Mimar