Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için sağlanacak hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 6 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek.

Otizmli Vatandaşlara Öncelik Verilecek

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu yılki hibe başvurularında otizmli vatandaşların iş gücü piyasasına katılımını teşvik eden projelere öncelik verileceğini belirtti. Engelli bireylerin çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlamayı hedefleyen bu adımın, sosyal entegrasyon ve istihdamda önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

bakan-duyurdu-engelli-ve-eski-hukumluler-icin-hibe-destegi-basvurulari-basladi2

Destek Kapsamında Neler Var?

Engelli vatandaşlar, kendi işini kurma hibe desteği, mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları, destek teknolojileri, işe yerleştirme ve uyum süreçlerine yönelik projeler ile korumalı iş yeri projelerinden faydalanabilecekler. Eski hükümlü vatandaşlar ise sadece kendi işini kurma hibe desteğinden yararlanabilecekler.

Geri ödemesiz 12 Bin TL destek!: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru nasıl yapılır? Geri ödemesiz 12 Bin TL destek!: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru nasıl yapılır?

bakan-duyurdu-engelli-ve-eski-hukumluler-icin-hibe-destegi-basvurulari-basladi

Hibe Desteklerinde Öne Çıkan Rakamlar

Bakan Işıkhan, 2014 yılından bu yana toplamda 2 bin 746 eski hükümlüye 109 milyon 968 bin 815 lira, 3 bin 608 engelliye ise 183 milyon 198 bin 277 lira hibe desteği sağlandığını açıkladı. Bugüne kadar toplam 7 bin 237 projeye 385 milyon 897 bin 77 liralık kaynak aktarıldığı da kaydedildi

Kaynak: HABER MERKEZİ