Devlet Su İşleri, en az ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. İlan şartlarını taşıyan adaylar, başvurularını ilan yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden veya Alo 170 hattı üzerinden gerçekleştirebilirler. Başvuru şartları ve süreçle ilgili tüm detaylar haberimizde...

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak

İlan şartlarını taşıyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden “İş Arayan” linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Konuyla ilgili harici hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden ulaşılarak  başvuru detayları hakkında bilgi alıp başvuruda bulunabilirsiniz. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

devlet-su-isleri-en-az-ilkokul-mezunu-personel-aliyor-iskur-uzerinden-nasil-basvuru-yapilir1

DSİ Genel Başvuru Koşulları

Yasal Uygunluk: Kapsamında 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

Yaş: 18 yaşını tamamlamış olmak.

Sabıka Kaydı: Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkûm olmamak.

Yenidoğan Çetesi: Sağlık Bakanlığı açıklması Yenidoğan Çetesi: Sağlık Bakanlığı açıklması

Sosyal Güvenlik: Bağlı olduğu sigorta birimine ait bir kurumdan, sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Mevcut Çalışanlar: DSİ Genel Müdürlüğü’nde halen görev yapan sürekli işçiler ilan edilen kadrolara müracaat edemezler.

Güvenlik Soruşturması: 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili mevzuata göre arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel hali bulunmamak.

Kamusal Haklar: Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Öncelikli Adaylar: İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adayların, öncelikli durumlarını gösterir belgeleri sunmaları gerekmektedir.

Sağlık Durumu: Kişinin görevinin devamlı hale gelmesşne engel olmaması adına sağlık problemi bulunmamak.

Özel Şartlar

Temizlik Görevlisi: Sınavı kazanan aday temizlik işinde çalıştırılacak olup, bulaşıcı hastalığı ve temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamalıdır.

Yaş Şartı: 29.07.2024 tarihi itibariyle en fazla 35 yaşında olmak (29.07.1989 tarihinden sonra doğmuş olmak).

Deneme Süresi:  İşe alınacak işçiler dört aylık deneme süresine tabi tutulacaktır. Deneme süreci kapsamında başarısız olan adayların iş akdi feshedilecektir.

Alımlar Kura Çekimi ile Yapılacak

Kura çekimi sonucunda asil ve yedek adaylar belirlenecektir. Kura çekimi sonuçları, yapılacak olan sınav tarihleri ve sınav sonuçları DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanacak ve adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

DSİ temizlik görevlisi alımına başvurular sadece İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru yapacak adaylar, İŞKUR internet sitesine giriş yaparak "Kamu" işyeri türünü seçip aşağıda yer alan ilan numarasını yazarak başvuru yapabilirler.

Başvuru Tarihleri: 29 Temmuz 2024 tarihi ile 2 Ağustos 2024 arasında başvuruda bulunabilirisiniz.

İş İlanı No: 00008438316

DSİ personel alımı ile ilgili tüm detaylar ve başvuru şartları için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL