Doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Karabağlar Yaylası birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Karabağlar Yaylası Nereye Bağlı? Karabağlar Yaylası’nın Özellikleri Nelerdir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında.

Aydın’da en çok ne yetişir? Aydın’da en çok ne yetişir?


Karabağlar Yaylası’nın Özellikleri Nelerdir?
Eşsiz doğa güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan Karabağlar Yaylası yaz günlerinde serin suları ile dikkat çekiyor. Peki Karabağlar Yaylası’nın Özellikleri Nelerdir? işte sizler için derledik. Karabağlar Yaylası, diğer yaylalara göre yüksekte değil alçakta yer alır. 1671 yılında Muğla’ya gelen Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde Karabağlar Yaylası için şu sözleri söylemiştir; “Kırk çeşit üzümü meşhurdur. Üzüm ağaçları çınar, kavak, meşe ve erguvan ağaçlarına tırmanır. Her ağaçta on yirmi yük üzüm olur. Yabancı bir adam Karabağlar’a girse yolunu kaybeder. Asla güneş yoktur. Bu bağlar içinde paşalara mahsus bir bağ vardır ki İrem Bağları gibidir” demiş. Tarihi, doğası ve kültürüyle insanı mest eden Karabağlar Yaylası, Menteşe ilçesinde yer alan bir sayfiye yer olarak karşımıza çıkıyor.

Karabağlar Yaylası Nereye Bağlı1
Karabağlar Yaylası Nereye Bağlı?
Evliya Çelebi'nin Seyahatnâme’ sine doğa güzellikleri ile konu olan Karabağlar Yaylası, yazın birçok kişinin uğrak noktası oluyor. Arama motorlarında araştırılan Karabağlar Yaylası nereye bağlı? işte haberimizin detayında yer verdik. Karabağlar Yaylası, Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alıyor. Şehrin kültürü içinde önemli yer tutan “Karabağlar Yaylası” Muğla'ya 5 km uzaklıktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA