Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma hızla ilerliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları ve elde edilen HTS kayıtları, olayın aydınlatılmasında büyük rol oynadı. Bakan Tunç, olayla ilgili kimin nerede ve kimlerle olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Narin Guran Cinayeti Sorusturmasinda Hts Kayitlari Olayi Aydinlatiyor1

HTS ve Baz Kayıtları Olayı Aydınlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada baz ve HTS kayıtlarının olayın çözümüne büyük katkı sağladığını ifade etti. Kayıtlar, Narin’in öldürüldüğü sırada evde bulunan kişilerin kimliklerini ortaya çıkardı. Evde, Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve cesedi sakladığı iddia edilen sıvacı Nevzat Bahtiyar’ın olduğu tespit edildi.

Narin Guran Cinayeti Sorusturmasinda Hts Kayitlari Olayi Aydinlatiyor2

4 Kişi Cinayetle Suçlanıyor

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı bilgilere göre, soruşturmada adı geçen bu dört kişi, cinayeti işlemekle suçlanıyor. Canova, soruşturmanın sona yaklaştığını, iddianamenin hazırlanmakta olduğunu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edileceğini bildirdi.

İddianame Hazırlanıyor

Bakan Tunç, HTS kayıtlarının yanı sıra elde edilen kamera görüntülerinin de incelemeye alındığını ve TÜBİTAK tarafından değerlendirildiğini açıkladı. İfadelerin yeniden alındığını belirten Tunç, iddianamenin yakında tamamlanıp olaya adınlık getireceğini aktardı. Olayla bağlantılı olarak toplamda 12 kişinin tutuklu bulunduğu ve soruşturmanın titizlikle devam ettiği bildirildi.

Bedelli askerlik ücreti ne olacak? Bedelli askerlik ücreti ne olacak?

Narin Guran Cinayeti Sorusturmasinda Hts Kayitlari Olayi Aydinlatiyor3

Narin’i Kim Öldürdü?

Teknolojik imkânlar kullanılarak yürütülen soruşturma, Narin Güran’ın evde öldürüldüğünü ortaya koydu. Olayın detaylarının netleşmesiyle birlikte, cinayetle suçlanan kişilerin yargı önünde hesap vereceği vurgulandı. Adalet Bakanı Tunç, katillerin kim olduğunun iddianamenin tamamlanmasıyla resmen açıklanacağını belirtti.

Katiller Yargı Önünde Hesap Verecek Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralanmaya başlıyor. İddianamenin hazırlanmasıyla birlikte, Narin’in katillerinin kim olduğu netleşecek ve adalet önünde hesap verecekler. Soruşturma devam ederken, elde edilen her yeni bilgi, olayın aydınlanmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL