Personel maaşlarının yanı sıra  devlete sigorta ve vergi gibi yükümlülüklerini  zamanında ödeyen gazetelerin var olma savaşı verdiği bugünlerde alınan karar can sıktı. Resmi Gazete’nin  15 Ağustos 2024 Perşembe günü yayınlanan sayısı sonrası  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından verilecek olan ilanlar artık gazetelerde yayınlanmayacak. Alınan karar sonrası yeni düzenlemeye göre, genel kurul listeleri artık oda merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki gazetelerde değil, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin  kurumsal internet sitesinde ve belirlenen birliğin ilan yerlerinde yayımlanacak.

Hükümet tarafından alınan tasarruf tedbirlerini eleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin bu karar sonrası ödüllendirilmesi basın camiasında eleştirileri de beraberinde getirdi.  Gazeteciler olarak haber amaçlı çoğu zaman sadece kamu kurumlarını değil odaların ve birliklerin sosyal medya/ internet sitelerini  yakından takip eden biz gazeteciler yapılan bu  değişikliğin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin  şeffaflık ve iletişim politikaları üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak ediyoruz.

Yılın ilk karı düştü Yılın ilk karı düştü

Alınan bu kararın kelebek etkisiyle, diğer meslek birliklerine ait genel kurul ilanlarının da gazetelerde yayınlanmamasının önünü açabileceği endişesini taşıdığımızı belirtir, bu durumun  gazetelerin sürdürülebilirliğini tehdit eden bir karar olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaynak: HATİCE KARACA