Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı

Sanayiciler ve iş dünyası temsilcileri, vize engelleri nedeniyle yaşadıkları sorunların çözülmesi adına yeşil pasaport hakkının genişletilmesi çağrısında bulunuyor. Bursa AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Duran, "Yeşil pasaport düzenlemelerinde iş insanları ilk sırada olmalıdır" dedi.

Vize Sorunu İhracatı Zorluyor

Son dönemde yurt dışına seyahat etmek isteyen vatandaşların vize taleplerinin reddedilmesi gündemde geniş yer buldu. Bu gelişme, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni harekete geçirdi. Birçok meslek grubuna yeşil pasaport verilmesi için yasa teklifleri hazırlanırken, ihracatçılar ve iş dünyası temsilcilerinin bu gruplarda yer almaması, iş dünyasında tedirginliğe neden oluyor. Bursa Afyonkarahisarlı Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (Bursa AFSİAD) Başkanı Dr. İlker Duran, iş dünyasının ciddi vize sıkıntıları yaşadığına dikkat çekerek, Meclis'ten çözüm beklediklerini ifade etti.

Yesil Pasaporta Dair Bakandan Aciklama Geldi2

“İhracat Artacak, Ekonomi Canlanacak”

Özellikle Avrupa ülkeleriyle yaşanan vize sorunlarının üretici ve ihracatçılar üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirten Dr. Duran, “Yeşil pasaport taşıyanların sayısı ülkemizde 1 milyon 200 bine ulaşmış durumda. Meclis'te görüşülmesi beklenen yeni yasa tekliflerinin kabulü ile 800 bin kişinin daha yeşil pasaport alması bekleniyor. Ancak sunulan tekliflere baktığımızda, iş dünyası temsilcilerine bu ayrıcalığın tanınmadığını görüyoruz. Oysa ihracatımızı doğrudan etkileyen bir pasaport krizinin içerisindeyiz. İş insanlarımız, özellikle Avrupa Birliği ülkelerine seyahatlerinde sürekli vize engeliyle karşılaşıyor ve bu durum ticaretimize olumsuz yansıyor. Bu engeller, ülke ekonomimize zarar veriyor. İhracatın sekteye uğramaması ve ticari ilişkilerin gelişmesi adına iş insanlarına yeşil pasaport hakkı tanınmalı” dedi.

Yesil Pasaporta Dair Bakandan Aciklama Geldi1Bakan Bolat’tan Yeşil Pasaport Açıklaması: “Uygulama Genişletilmeyecek”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine dair çıkan iddialara yönelik önemli bir açıklama yaptı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile bir araya gelen Bolat, iş dünyasının vize sorunlarının gündeme gelmesi üzerine, sosyal medyada yayılan "yeşil pasaport uygulaması genişletiliyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bolat, “Yeşil pasaport uygulamasına güveni sarsamayız ve herhangi bir genişletme planımız yok” diyerek söylentilere noktayı koydu.

Kaynak: İHA