Saygın, son dönemde POS cihazlarında artan komisyonlar nedeniyle pek çok işyerinin kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başladığını ifade etti. İnternet bankacılığının ve sanal ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte, vatandaşların da IBAN ile ödeme yöntemine ilgi gösterdiğini belirtti.

Iban Odemelerinde Vatandasi Bekleyen Tehlike00

Kutup Yıldızının Özelliği Nedir? Kutup Yıldızı nedir? Kutup Yıldızının Özelliği Nedir? Kutup Yıldızı nedir?

IBAN üzerinden yapılan ödemelerde, açıklama kısmına alınan hizmet veya borç ödemesi şeklinde ifadeler kullanılmasının önemine değinen Saygın, bu durumun gerekliliğine vurgu yaptı. IBAN'a para gönderirken yapılan açıklamanın önemine dikkat çeken Saygın, açıklama yapılmaması durumunda karşı tarafa borç ödemesi yapılmış gibi görülebileceğini belirtti. Bu durumun önüne geçmek için açıklama yapmanın önemine işaret etti.

Iban Odemelerinde Vatandasi Bekleyen Tehlike0Saygın ayrıca, dekont kısmında geçerli ve açıklayıcı bir yazının olması gerektiğini vurguladı. Örneğin, kira, aidat veya dönemsel olarak ödenen paraların açıklamasının geçerli ve açıklayıcı şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Maliye Bakanlığı'nın IBAN ile ödeme alma yolunu seçen işyerlerine yönelik bir çalışma yürüttüğünü aktaran Saygın, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine değindi.