Karaman’ın bir ilçesi olarak karşımıza çıkan Ermenek, hem tarihi hem doğal yapılarının yanı sıra yöresel lezzetleriyle de hafızalarda yer edinen bir ilçe. Peki Ermenek Neyi Meşhurdur? Ermenek İlçesinin Tarihi ve Doğal Yapıları Nelerdir? işte detaylar haberimizde.

Karaman Ermenek 1

Ermenek İlçesinin Tarihi ve Doğal Yapıları Nelerdir?

1989'da Karaman'ın il olmasıyla Karaman'a bağlanan Ermenek İlçesi, tarihi ve doğal yapıları ile insanların gezi planlarının arasında yer alıyor. Peki Ermenek İlçesinin Tarihi ve Doğal Yapıları Nelerdir? merak edilen ve araştırılan bu sorunun cevabı haberimizde.. İslamiyet öncesi ve sonrasına tarihi yapıları aynı zamanda mağara ve vadileriyle insanları kendine hayran bırakan Ermenek İlçesi hiç gitmeyenler için tercih edilebilecek bir ilçe. Peki Ermenek İlçesinin Tarihi ve Doğal Yapıları Neler?  Dünyanın önemli mağaralarından biri olan Maraspoli'yi de içinde bulunduran Ermenek İlçesinin Tarihi ve Doğal Yapıları; Susaklı Camii, Ulu Cami, Zenonopolis, Mennan Kalesi, Ermenek Kalesi, Karamanoğlu Hamamı, Hisar Kalesi, Kırk Sütun Mağarası, Zeyve Pazarı (Piknik Yeri) ve Çevresi, Yaban Hayatı Orman Parkı, Maraspoli Mağarası, Turkuaz Baraj Gölü, Dikilitaş Sarkıt Mağarası, Karamanoğlu Mahmut Bey Türbesi ve Zaviyesi..

Karaman Ermenek

Karaman'da su krizi: Yollarbaşı Göleti’nde de sona gelindi Karaman'da su krizi: Yollarbaşı Göleti’nde de sona gelindi

Ermenek Neyi Meşhurdur?

Tarihi ve doğasıyla sizlere huzurlu bir alan yaratan Ermenek İlçesi’ni birçok kişi gezi rotasına ekleyerek gitmeden önce araştırmalar yapıyor. Peki Ermenek Neyi Meşhurdur? işte detaylar.. Ermenek deyince aklımıza ilk Ermenek Helvası ve mesire alanı olan Zeyve Pazarı geliyor.  Saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzellikleri olan Ermenek İlçesini gitmeyenler için tavsiye ediyoruz.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL