Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik “Gelin Tanış Olalım” tarih ve kültür gezileri düzenledi. Gezi kapsamında öğrenciler, Karaman’ın önemli doğal ve tarihi yerlerini keşfetme fırsatı buldu.

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu6

Günü birlik geziler kapsamında öğrenciler ilk olarak Manazan Mağaraları’nı ziyaret ederek bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu yakından görme şansı yakaladılar. Ardından, İncesu Mağaraları’na geçerek Karaman’ın eşsiz doğal miraslarını keşfettiler. Gezinin bir diğer durağı ise Taşkale Tahıl Ambarları oldu. Bu tarihi yapı, bölgenin kültürel zenginliklerini öğrencilerle buluşturdu.

Karaman Ermenek İklimi Nasıl? Karaman Ermenek İklimi Nasıl?

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu5

Gezi boyunca öğrenciler, hem Karaman’ın tarihini öğrenme fırsatı buldu hem de yeni arkadaşlarıyla kaynaşarak güzel anılar biriktirdi. Gezi sonrasında öğrenciler, bu tür etkinliklerin hem Karaman’ı tanımalarına hem de üniversite hayatlarına hızlı bir başlangıç yapmalarına büyük katkı sağladığını belirttiler.

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu3

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, bu tür gezilerin amacının sadece öğrencilerin sosyal uyum süreçlerini hızlandırmak olmadığını, aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak gençlerin memleket bilincini artırmak olduğunu vurguladı. Karadeniz, "Öğrencilerimiz bu tür etkinliklerle hem yeni çevrelerine daha hızlı adapte oluyorlar hem de Karaman’ın tarihini ve kültürel mirasını öğreniyorlar. Bu, onların sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlıyor," şeklinde konuştu.

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu4Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu4

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu2

Universiteye Yeni Kayit Olanlar Gezi Bulustu1

Kaynak: BÜLTEN