Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili ilk resmi açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan geldi. Sayan, Batılı ülkelerin sosyal medya platformlarına yönelik hızlı tedbirlerini örnek göstererek, Türkiye’nin de aynı adil yaklaşımı talep ettiğini vurguladı. Erişim engeline dair detaylar ve Bakan Yardımcısı'nın açıklamaları hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagrama Erisim Engeline Ilk Resmi Aciklama Geldi Simdi Ne Olacak2

 BTK'den Instagram’a Erişim Engeli

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a bugün sabah saatlerinde erişim engeli getirdi. BTK'nin ‘site bilgileri sorgu sayfası’nda, Instagram’a yönelik erişim engeli kararı duyuruldu.

Instagrama Erisim Engeline Ilk Resmi Aciklama Geldi Simdi Ne Olacak4

 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan’dan Açıklama

 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin sosyal medya platformlarına yönelik tedbirlerini örnek göstererek Türkiye’nin de aynı hassasiyeti gösterdiğini belirtti. Sayan, "Sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar gibi konularda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz," dedi.

 Instagrama Erisim Engeline Ilk Resmi Aciklama Geldi Simdi Ne Olacak (2)

Sayan: Çifte Standartlara Karşıyız

 Sayan, sosyal medya platformlarının Türkiye’deki içerik düzenlemeleriyle ilgili çifte standart uyguladıklarını ifade ederek, "Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye’de de geçerli olmasını istiyoruz," diye konuştu. Ayrıca, sosyal medya sağlayıcılarının suçlara karşı gereken adımları atmadığını ve sanal ofislerle göstermelik işlerle yetindiklerini öne sürdü.

Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi? Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi?

 Instagrama Erisim Engeline Ilk Resmi Aciklama Geldi Simdi Ne Olacak5

Gelecek İçin Net Mesaj: Değerlerimize Saygı

 Sayan, sosyal medya platformlarının mevcut yaklaşımlarını kabul etmediklerini vurgulayarak, "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız," dedi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL