Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram Temsilcilerinin Görüşmesi bugün öğlen saat 13.00'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantıdan olumlu sonuçlar elde edildi. Gazeteci Bülent Aydemir'in aktardığı bilgilere göre, görüşmenin ardından Instagram'ın yeniden açılması kararlaştırıldı.

Bakan duyurdu: Engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı Bakan duyurdu: Engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı

Türkiye’de bir süre erişime kapalı kalan Instagram, bugün itibarıyla yeniden erişime açıldı. Ancak, tam erişim için kullanıcıların saat 19.00’u beklemeleri gerekecek.

Bülent Aydemir'in Açıklamaları

Gazeteci Bülent Aydemir, sosyal medya platformu "x" hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Instagram yetkileri ile görüşme olumlu geçti. Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada daha hassas olacak. PKK’yı algoritmaya yerleştirecek. Hamas paylaşımlarında ise Instagram'ın çifte standardı devam ediyor. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Kabine sonrasında Instagram çok büyük ihtimalle açılacak."

instagram-yeniden-erisime-aciliyor

Son Karar Kabine Toplantısında Verilecek

Instagram'ın yeniden erişime açılması için nihai kararın kabine toplantısında verileceği belirtilirken, toplantı ardından yapılacak açıklama ile Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı netleşecek.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL