Oldukça sağlıklı bir yemek olan “Kabak Çiçeği Dolması” birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kabak Çiçeği Dolması Hangi Yöreye Ait? Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır? işte tüm merak ettiğiniz soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.

Kabak Çiçeği Dolması Hangi Yöreye Ait?
Bazı bölgelerde meze olarak kullanılan ve sadece bir yöreye ait olan “Kabak Çiçeği Dolması” mevsiminde en çok tüketilen yemekler arasında yer alıyor. Peki Kabak Çiçeği Dolması Hangi Yöreye Ait? işte sizler için araştırdık ve derledik. Kabak Çiçeği Dolması, Ege bölgesinde bilinen ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İzmir ve Muğla gibi Ege illerinde Kabak Çiçeği Dolması sıkça yapılıyor. Özellikle Ege bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Mevsimde en çok tüketilen yemekler arasında yer alan Kabak Çiçeği Dolması, zeytinyağı ve taze sebzelerle hazırlandığı için oldukça sağlıklı bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. 

Dolandırıcılıkta yeni yöntem 'IBAN' dolandırıcılığı Dolandırıcılıkta yeni yöntem 'IBAN' dolandırıcılığı


Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?
Ege Bölgesinde oldukça tüketilen kabak çiçeği dolmasının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte sizler için derledik.. Kabak çiçeği dolması yapmak için öncelikle taze kabak çiçekleri toplanır ve dikkatlice yıkanır. İç harcı hazırlamak için pirinç, ince bulgur, rendelenmiş soğan, ince doğranmış domates, taze nane, dereotu, zeytinyağı, tuz ve baharatlar karıştırılır. Hazırlanan iç harç, kabak çiçeklerinin içine doldurulur ve çiçeklerin uçları kapatılır. Dolmalar tencereye dizilir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su eklenerek kısık ateşte pişirilir.

Kaynak: HATİCE KARACA