Tapuda miras paylaşımı için yeni dönem! O şartlarda zorunluluk kalktı Tapuda miras paylaşımı için yeni dönem! O şartlarda zorunluluk kalktı

İzmir’in Menderes ve Selçuk ilçelerinde dün çıkan orman yangınlarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme uçakları ve helikopterler yeniden müdahale etmeye başladı.

Menderes ilçesinde saat 13.00 sıralarında Karacadağ mevkiindeki ormanlık alanda başlayan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gündüz saatlerinde 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale etti. Havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterler ve karadaki ekipler yangına gece boyunca müdahaleye devam etti.

Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde saat 17.00 sıralarında çıkan yangına da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 4 uçak, 8 helikopter, 44 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 5 dozer ile ilk müdahaleyi yaptı. Havanın kararmasıyla birlikte, gece görüşlü helikopterler ve karadaki ekipler sabaha kadar yangınla mücadele etti.

Her iki yangında da günün ağarmasıyla birlikte yangın söndürme uçakları ve helikopterler yeniden devreye girdi. Ekiplerin hem havadan hem de karadan yangınlarla mücadelesi sürüyor.

Kaynak: İHA