Sakarya Serdivan ile ilgili internette yapılan aramalar arasında Sakarya Serdivan sorusu da yer alıyor.

Sigarada Yeni Düzenleme: "İzmariti Vergisi" Yolda Sigarada Yeni Düzenleme: "İzmariti Vergisi" Yolda

Sakarya Serdivan Nasıl Bir Yer?

Serdivan, Sakarya iline bağlı bir ilçedir ve Adapazarı'nın 5–6 km batısında yer almaktadır. Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi sonucunda buraya yerleşen göçmenlerden oluşan Serdivan, 1999 Gölcük depremi'nden sonra hızla artan nüfusu ile dikkat çekmiştir. 1982 senesinde belediye statüsüne yükselen Serdivan, 2008 senesinde ise ilçe olmuştur. Sakarya’yı oluşturan dört büyükşehir ilçesinden biri olarak bilinmektedir.

Doğu Marmara Bölgesi'nde, Sakarya il merkezinin batısında konumlanan Serdivan, ulaşım ağlarına oldukça yakın bir yerleşim birimidir. İlçenin kuzeyinde ve kuzeydoğusunda Adapazarı, batısında Kocaeli, güneyinde Sapanca ve Sapanca Gölü, doğusunda ise Arifiye bulunmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı sadece 2 km olan Serdivan, Adapazarı ovasının uç noktalarındaki tepeler üzerine kuruludur. Ancak, bu tepelerin tümü yapılaşmaya uygun değildir; bazı yerlerde eğim %35–40 seviyesine ulaşmaktadır. Serdivan’da Karadeniz iklimi ve ılıman iklim etkisini gösterir.

Serdivan'ın yüzölçümü 11.385 hektardır ve bunun 2.000 hektarı orman ve yeşil alanlardan oluşmaktadır. Sakarya’da genelinde ormanlık alanın genel yüzölçümüne oranı %44 civarındayken, Serdivan'da bu oran %16,8 civarındadır. İlçedeki ormanların büyük kısmı bozuk koru ve normal baltalık türündedir ve ağırlıklı olarak meşe ağaçları bulunmaktadır.

Sakarya Üniversitesi ve yeni açılan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kampüsü de ilçe sınırları içinde yer almakta olup, Serdivan'ı Sakarya’nın hızla büyüyen ve en gözde ilçelerinden biri haline getirmiştir. 

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL