Sebepsiz oluşan rahatsızlık hissi:Tüm gün kötü bir şey olacak senaryosu gece yatağa girince de değişmez, üzüntüler gece de devam etmektedir. Uykuya daldığında, yüksek bir yerden düşme, silahlı insanlar tarafından kovalanma ve kaçmaya çalışırken ayaklarının gitmemesi gibi kâbuslar görmektedirler.
Günlük olaylara olağanüstü olaylar gibi tepki verirler: Örneğin; çocuğu okuldan çıktığında 5 dakika geç kalsa ‘’acaba başına bir şey mi geldi, araba mı çarptı, kaçırdılar mı, öldü mü’’ gibi uç düşünceler ortaya çıkmaktadır.
Gevşeyememe: Aşırı stres hormonu salgılanmasına bağlı aşırı kas gerginliği oluşur. Beyin istiharatmoduna geçemez, sıkıntı, gevşeyememe ve huzursuzluk hali olur.
Uyku bozuklukları: Uykuya dalmada güçlük ya da uykuya dalamama, uykudan keyif alamama, sık sıkuykudan uyanma, çok sık kabus görme gibi belirtiler oluşur. Uykudan uyandıklarında kişiler kendilerini dinlenmemiş ve hatta daha çok yorulmuş hissederler.
Bitkinlik:Sürekli kaygılı bir durum söz konusu olduğu için beyinde ve vücutta gereksiz bir hareketlilik vardır. Bu hareketlilik aşırı enerji tüketimine sebep olduğu için kişi kendisini yorgun, bitkin, enerjisi azalmış ve tükenmiş gibi hissetmektedir.
Baş ağrısı: Kafa derisinin altındaki kaslardaki kasılmalara bağlı olarak kan akımında azalmalar olur. Bu da gerilim tipi baş ağrılarına sebep olur.
Kalp atışında hızlanma olur.
Karar almada ve problemlere odaklanmada zorluk: Sürekli kaygılı düşünceler beyni meşgul ettiği için zihin performansı düşer. Dikkat ve konsantrasyon zayıflar ve unutkanlık gerçekleşir.
Kişinin bir karar almasının endişe kaynağı haline gelmesi: Kişiler attıkları her adımda tehlikeli bir durumla karşılaşmaktan endişe ettikleri için karar vermede zorlanırlar. Hem zihinsel performansta düşüş hem de tehlike algısı karar verme becerisini zayıflatır.