Yazımın başlığı belki de sizlere biraz tuhaf gelebilir. Eski günlerin getirdikleri yapılan etkinlikler yanında bilim, kültür ve ekonomi yönleriyle çalışmalarının aydınlık verici olan ve de tatbiki yapılan bazı konularında bir öncüsü olarak dedim ki “NERDE O GÜNLER?” bunlar nelerdir ve neler olabilir sualleri de kendiliğinden beraber gelmektedir. Karaman’ ımız da eski yıllarda yapılan kültürel, ekonomik, siyasi, tarım ve sağlık gibi konuları ilgilendiren toplantılar halkımıza belediyemizin anons hoparlörlerinden yapıldığı gibi yerel gazete ve radyolarından da günler önce bilgilendiriliyordu ki halkın da bu gibi toplantılarda duyarlılıkları hakikaten çok iyi idi ve sık sıkta yapılması dilekleri gelmekte idi.
Gelelim teknolojinin geliştiği ve her türlü ihtiyaçların kolaylıkla elde edinilebildiği bu yüzyılda maalesef bir eksiklik addettiğim halkla birlik ve onlarla yukarıda yazdığım konularda aydınlanma fikirlenme imkanları olamamaktadır. Karaman’ da her türlü konularda çok ama çok etkinlikler ve de toplantılar yapılmakta amma sı da var önceden halka duyurum ve yer olarak tarihi ve de saati ile belirtmesidir.
Zaten ilimizde çıkan dört gazeteyi okuyanların sayısını utanarak yazmak istemiyorum çok azdır. Bunun karşısında ilimizdeki bu çalışmaların duyurumu bilgilendirilmesi ile geniş bir çalışmanın yapılabilmesi temennisini istemekteyim. Öyle duyumlarımla beraber bizzat ilgili yerlerden öğrendiğim bilgilerle maalesef yerel gazetelerin birçok resmi yarı resmi ve kurumular tarafından alınmadığı ve okunmadığı gibi köy ve kahvehaneler’ de okunmadığını görmekteyim. Bu beni hakikaten çok üzmektedir. Zaman zaman bu gazetelerden ve toplantılarda bu acımı dile getirmeme rağmen maalesef bir netice alamamamın da üzüntüsünü yaşamaktayım.
İlimizde bir çok sergiler, tiyatro oyunları, konferanslar, geziler ve de çeşitli etkinliklerin toplantıları yapıldıktan bir gün veya birkaç gün okuduğum yerel gazetelerden öğreniyorum. Ben şehrime en ufak bir şey istemiyorum Karaman halkına ve kültürüne yaşamasına istiyorum. İlimizde birçok dernekler ve sivil toplum kuruluşları var. Ben derim ki bunların bir araya gelerek halkımızı ve karamanımızı nasıl gelişmesinde katkılarda bulunabiliriz ve de en mühimi 1989 vilayet olan ve plakası 70 olan Karamanımız’ ın hala ve hala vilayet olmadığını bilen birçok televizyon spikerleri ve de konuşan kişilerin Konya-Karaman’ mı dedikleri devam etmektedirler bu da bir başka acı gerçektir.
Yazmak kolay, istemek kolay yol göstermek kolay velhasıl her şey kolay amma birleşmek ve birliktelik olmak neden zor diyorum.